CONVOCATÒRIA CERTAMEN

BIENNAL COLOR FIAP

2023 GRÈCIA

Sota els auspicis de la FIAP (International Federation of Photographic Art ), la FAF (Federació Andorrana de Fotografia), està preparant la participació en la Biennal COLOR per aquest any 2023 a Atenes.

La FAF ha escollit per a la Biennal d’aquest any 2023 el tema

OFICIS i PROFESSIONS

La humanitat ha creat milers d’oficis i, per tant, el ventall de possibilitats es enorme.
L’element humà esdevé l’element clau de la imatge i, en conseqüència, ha de ser la part més important de la foto. Serà el principal protagonista, encara que amb relació amb la resta de la imatge pugui ser de petita grandària. Poden ser una o varies les persones que surtin. Acompanyats o no de tota mena d’animals (gossos, cavalls, gats…). L’entorn ha de matisar, donar pistes clares i enriquir l’ofici fotografiat. Poden ser fetes en un interior, a l’exterior o en entorns més específics (vaixells…). En cas de molta aproximació, exemple: un primer pla, cal que la imatge doni prou pistes de l’activitat que s’està portant a terme.

Recordeu: La FIAP demana que les col·leccions siguin coherents. Tot és important: la inspiració, la concepció, així com l’execució i la presentació, però la coherència entre totes les imatges participants serà el més important.

Estàs interessat a participar?

La participació està oberta a qualsevol ciutadana o ciutadà andorrà o resident al país. Sense cap altra limitació.

Tots els estils i tècniques creatives estan permesos. Les obres no han d’haver estat enviades a Biennals FIAP anteriors.

Només amb el fet d’enviar les seves imatges o arxius a una Biennal FIAP, el concursant accepta sense excepció i sense cap objecció:

• Que les imatges enviades puguin ser investigades per la FIAP per a establir si compleixen amb les normes i definicions de la FIAP fins i tot si el participant no és membre de la FIAP.
• Que la FIAP utilitzarà tots els mitjans al seu abast per a aquest fi.
• Que qualsevol negativa a cooperar amb la FIAP o qualsevol negativa a enviar els arxius originals capturats per la cambra, o la falta d’aportar proves suficients, serà sancionat per la FIAP.
• Que en cas de sancions per incompliment de les normes FIAP, el nom del participant serà publicat de qualsevol forma útil per a informar sobre les infraccions.

Es recomana deixar intactes les dades EXIF en els arxius enviats per a facilitar possibles recerques.

La FIAP ofereix dues possibilitats.

1 – Impressió en paper color

La FIAP limita la participació en una col·lecció de 10 imatges coherents amb un màxim d’una obra per autor.

Grandària de la foto (format) 30 per 40. Apaïsada (horitzontal). 300 DPI i amb una resolució mínima de 2000 píxels pel costat més petit (com més gran sigui la resolució millor per poder imprimir en condicions de qualitat). A sang (sense cap mena de marcs o filets). Sense signatura digital ni marques d’aigua. Si teniu dubtes consulteu com més aviat millor al correu de la FAF (Federació Andorrana de Fotografia).

Si vol participar, enviï un (1) arxiu en format TIFF, PNG o PSD de la seva imatge, en el format, resolució i forma especificat dalt. Adjunteu el títol de la foto (no s’acceptarà cap participació sense títol) i les vostres dades: nom i cognoms, parròquia de residència, telèfon i correu electrònic per poder-nos posar en contacte amb vostè. En cap cas s’acceptarà el format JPG. La FAF realitzarà entre totes les imatges enviades una selecció on la coherència serà cabdal. En segon lloc, es tindrà en compte la inspiració, la concepció, així com l’execució i la presentació.

Nota important: La imatge serà impresa per la FAF i serà pagada per la mateixa federació. Una vegada acabada l’exposició de la biennal a Atenes, totes les impressions de les fotografies participants seran destruïdes pel comitè organitzador grec.

2 – Imatges digitals en color

La FIAP limita la participació en una col·lecció de 20 fotos, amb un màxim de 2 per autor.

Grandària de la foto (format) 30 per 40. Apaïsada (horitzontal). 300 DPI i amb una resolució mínima de 2400 píxels pel costat més petit i 3500 píxels pel costat més gran. A sang (sense cap mena de marcs o filets). Sense signatura digital ni marques d’aigua. La talla màxima de l’arxiu no pot sobrepassar les sis (6) MB. Aquests arxius són també utilitzats per imprimir el catàleg. Podeu anomenar els arxius com vulgueu.

Si voleu participar, envieu com a màxim dos (2) arxius en format JPG de les vostres imatges, en el format, resolució i forma especificat dalt. Adjunteu els títols de les fotos (no s’acceptarà cap participació sense títol en les imatges) i les vostres dades: nom i cognoms, parròquia de residència, telèfon i correu electrònic per poder-nos posar en contacte amb vostè. La FAF realitzarà entre totes les imatges enviades una selecció on la coherència serà cabdal (amb un màxim de dos per cada autor). En segon lloc, es tindrà en compte la inspiració, la concepció, així com l’execució i la presentació.

Data límit per enviar les seves imatges a la FAF: 15 d’abril

Si esteu interessat a participar, us demanem si us plau, que aviseu com més aviat millor de les vostres intencions. Aquest punt és molt important.

Envieu cada categoria separadament. Un missatge amb l’arxiu o arxius per cada categoria. El mateix si us cal enviar-les per WETRANSFER. No oblideu identificar-les clarament, títol, categoria en la que participa i les vostres dades.

Si teniu cap dubte consulteu a través dels canals habituals: correu, xarxes, web.

Enviaments d’arxius i comunicació a: fandfoto@gmail.com

La pot trametre directament o a través de wetransfer (si ocupa molt i el vostre gestor de correu no us deixa trametre-la). Qualsevol problema poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Consulteu tots els dubtes que tingueu. Som aquí per ajudar.

Petita guia per la coherència de tots els participants

1 – Utilització del color: Aprofitem la paleta de colors càlids: ocres, vermells, taronges, grocs… per augmentar la coherència.

2 – Objectius: Millor no utilitzar els grans angulars. Fer plans mitjans o curts. L’avantatja és que no caldrà mostrar gaire i, per tant, serà més senzill de realitzar. Tothom a casa pot fer-ho.

3 – Persones: La cara i les mans són primordials per mostrar l’ofici.

4 – Fotos dinàmiques: Millor fotografiar a les persones treballant (gent activa) més que posant (sense fer res més) en el seu lloc de treball.

Biennals FIAP

Les biennals són un dels esdeveniments més importants que ofereix la FIAP. S’organitzen cada dos anys en un país membre diferent. Anys parells per a les Biennals en Monocrom i Natura, anys senars per a la Biennal del color.

La participació és gratuïta. Les biennals tenen una característica molt particular, diferent dels certàmens internacionals. No només compta la qualitat de l’obra individual, sinó que la FIAP demana col·leccions coherents, així com el punt de vista de la inspiració i la concepció com el de l’execució i la presentació. El judici de les col·leccions es fa en dos passos:

1) El judici de cada obra de la col·lecció
2) El judici global de la col·lecció.

La col·lecció que obtingui la puntuació més alta per la suma dels punts del primer i del segon judici, guanya la Copa del Món de la Biennal corresponent. També s’atorguen premis individuals als millors treballs independentment de la classificació per federacions.

Més informació sobre les biennals les podeu trobar aquí: FIAP