Exposició de Tony Lara

posted in: Activitats | 0

La Federació de Fotografia d’Andorra (FAF) es complau en proposar-vos una altra mostra fotogràfica.

Després de Jordi Troguet, Núria M. Cendrós, Alex Rispal i una exposició col·lectiva de fotògrafes del país dedicada al Dia de la Dona, toca ara a Tony Lara.

Amb el títol Instants irrepetibles, Lara exposa a la sala virtual de la Federació Andorrana de Fotografia. En total són divuit imatges amb un element comú: juguen amb els cartells publicitaris o imatges que trobem a la via pública per crear diàlegs divertits.

Estarà disponible a partir de demà dia 15 d’abril a les 00 hores. Podeu veure-la seguint aquest enllaç:

Portafoli

Entreu i gaudiu!

Presentació María Paula Martínez

posted in: Activitats | 0

De dalt a baix, una presentació de María Paula Martínez

La FIAP Photo Academy Online Events es complau a anunciar-vos que tindrem una presentació de la fotògrafa mexicana María Paula Martínez.

María Paula Martínez Jáuregui Lorda és una fotògrafa documental mexicana compromesa amb assumptes socials i humanitaris a tot el món.

El seu treball està estretament relacionat amb el canvi social, defensant els drets humans i la protecció del medi ambient. Centrada en temes com la joventut, les dones i la bellesa de la natura, María Paula ha viatjat molt per documentar els problemes que realment necessiten la nostra atenció.

Amb Fotògrafs sense fronteres ha executat nombroses tasques a tot el món documentant la tasca humanitària de diferents ONG a l’Índia, Malawi, Mongòlia, Ucraïna, Armènia i Brasil.

El gener de 2020 va fer un projecte amb la Universitat de Harvard al camp de refugiats de Kutupalong, a Cox´s Bazar a Bangla Desh, el camp de refugiats més gran del món.

El seu amor pels volcans l’ha portat a fer un projecte personal que va començar fa quatre anys per documentar la majestuositat de les muntanyes mexicanes i l’acceleració de la fusió de les glaceres que queden a Mèxic a causa de l’escalfament global.

Durant la seva presentació ens mostrarà les seves imatges: volcans, submarins i relacionats amb la humanitat. Debatrà sobre el seu enfocament sobre la seva feina i sobre com ha dut a terme els seus projectes.

La reunió Zoom amb María Paula Martínez tindrà lloc el dissabte 17 d’abril de 2021, a les 14:00 hores, hora de Londres (15 h a Andorra). Comproveu la vostra hora local per determinar la diferència horària.

Les places per a aquesta presentació són limitades; heu de registrar la vostra voluntat d’assistència omplint el formulari en aquest enllaç:

https://bit.ly/3tamrVy

Si us plau, aviseu-nos com més aviat millor si voleu assistir registrant-vos a l’enllaç.

Paul Stanley
Esdeveniments en línia de FIAP Photo Academy

Presentació de Farzana Wahidy

posted in: Activitats | 0

Els Esdeveniments en línia de la FIAP Photo Academy estan molt contents d’anunciar-vos que, com a part de les nostres celebracions de dones fotògrafes FIAP, tindrem una presentació de la fotoperiodista afganesa Farzana Wahidy.

Farzana Wahidy és una premiada fotògrafa de documentals afganesos, més coneguda per les seves fotografies de dones i nenes a l’Afganistan. Fa gairebé dues dècades que documenta la vida de les dones afganeses. Wahidy, va ser la primera dona fotògrafa a l’Afganistan a treballar amb agències internacionals de mitjans de comunicació.

Wahidy va néixer a Kandahar el 1984 i es va traslladar a Kabul a l’edat de sis anys. Va assistir a l’escola durant la guerra civil afganesa i va continuar la seva formació en una escola subterrània durant el règim talibà. Després de la seva derrota, Wahidy va completar el batxillerat i es va inscriure en un programa de dos anys amb l’Institut de Fotoperiodisme AINA.

El 2004 va començar a treballar com a fotògrafa a l’AgenceFrance Presse i més tard es va incorporar a l’Associated Press. L’obra de Wahidy s’ha publicat àmpliament a revistes i diaris internacionals i ha dut a terme tasques per a nombroses ONG.

El 2014 va crear un projecte per formar fotògrafs afganesos, revisar la legislació sobre drets d’autor i investigar la història de la fotografia a l’Afganistan. El 2016 va fundar l’Associació de Fotògrafs d’Afganistan.

La celebració serà una trobada Zoom amb Farzana Wahidy. També inclourà una presentació d’imatges de Fotògrafes FIAP i el llançament d’un vídeo especial d’imatges de celebració. Tindrà lloc el 7 de març de 2021, a les 14:00 hores, hora de Londres ((15 hores al Principat Andorra). Comproveu la vostra hora local per determinar la diferència horària.

Les places per a aquesta presentació són limitades; heu de registrar la vostra voluntat d’assistència omplint el formulari en aquest enllaç:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftgPVqDRZSQlzLgSLWqbyGmW6XDxe5rq1WBNepduV-SnzKTQ/viewform?usp=sf_link

Si us plau, aviseu-nos com més aviat millor si voleu assistir registrant-vos a l’enllaç.

Paul Stanley
Esdeveniments en línia de FIAP Photo Academy

Congrés de Jurats de fotografia d’Espanya

posted in: Activitats | 0

La Confederació Espanyola de Fotografia (CEF) informa que a partir del dia 3 de març i fins al 7 d’abril ja podeu fer la vostra inscripció en el primer Congrés de Jurats de fotografia d’Espanya.

Aquest 1 Congrés de Jurats de fotografia d’Espanya serà de manera virtual pel Canal CEFOTO TV, els dies 8, 9 i 10 d’abril.

https://www.cefoto.es/canal-cefoto-tv

El Congrés s’emmarca sota la premissa de “Llenguatge i lectura fotogràfica

Quatre fantàstiques ponències de la mà de Tino Soriano, Pilar García Merino, Ramiro Díaz i Ana Becerra, que ens conduiran pels sinuosos i meravellosos mons de la fotografia.

Per el fet d’assistir a les ponències tindràs el diploma acreditatiu, 4 punts de Jurat i poder participar en el sorteig de material fotogràfic.

Assistents

1r Congrés de Jurats de fotografia d’Espanya
Llenguatge i lectura fotogràfica

Hi ha dues modalitats per a poder participar

1 – Inscrits per la web (exclusivament socis de la CEF)

Inscripcions abans del 7 d’abril en
https://www.cefoto.es/congresos-de-jurados
Has d’estar identificat prèviament amb el teu usuari i contrasenya.
El pagament es farà a través de la plataforma CEF.
La taxa a abonar és de 15 € pels tres dies.
El fet d’estar inscrit donarà dret als socis de la CEF, al Diploma acreditatiu de participació en aquest Congrés, 4 punts per a la classificació de Jurats i la participació en el sorteig del material fotogràfic.
Cal assistir els 3 dies.

És necessària la INSCRIPCIÓ PRÈVIA per a totes aquelles sòcies i socis de la CEF que vulguin aconseguir els 4 punts per a la classificació de Jurats de la CEF, el Diploma i participar en el sorteig de material fotogràfic.

Recordeu que cal assistir els tres dies.

2 – Sense inscripció (obert a tots)
Gratuït

No es rep res per part de la CEF.

Per a qualsevol dubte podeu enviar un correu a: info@cefoto.es

Programa

Per a poder ampliar la informació d’aquest 1r Congrés en la web:

https://www.cefoto.es/congreso-de-jurados

Dijous 8

Abril de 2021 de 18 a 20.30 h.

1r Congrés de Jurats de fotografia d’Espanya
Llenguatge i lectura fotogràfica

18:00h Benvinguda al 1r Congrés per
Santos Moreno President de la Confederació Espanyola de Fotografia CEF
Jean Saleilles President de la Fédération Photographique de France FPF
Riccardo Busi President The International Federation of Photographic Art FIAP

18:15h 1a Ponència
Tino Soriano
A la recerca del moment perdut
Per a la major part de fotògrafs seleccionar entre les seves imatges la que millor reflecteix el succeït és difícil. A vegades, transcorreguts els anys, registres que no tenien valor destaquen sobre uns altres que al principi van ser els triats.

Aquesta xerrada explica alguns mètodes per a captar els millors moments en l’instant de la presa, de manera que sigui més fàcil reconèixer les virtuts d’una bona fotografia.

19:30h 2a Ponència
Pilar García Merino
La lògica de la imaginació
Quan fem una fotografia hem de prendre tota una sèrie de decisions de forma molt ràpida per a aconseguir capturar aquest moment, a vegades decisiu. A través de paràmetres tècnics i narratius com l’elecció de l’enquadrament, el punt de vista o la profunditat de camp configurem un missatge visual i l’alteració de qualsevol d’aquests paràmetres modifica significativament el resultat. Si comprenem com funciona la percepció humana i els mecanismes mentals que operen en l’àmbit inconscient, sabrem com configurar una imatge per a aconseguir la sensació que desitgem. Tindrem així millors eines per a construir el nostre missatge i aconseguir transmetre’l.

20:30h Tancament de la jornada del 1r Congrés

Divendres 9
Abril de 2021 de 18 a 20.30 h.
1r Congrés de Jurats de fotografia d’Espanya
Llenguatge i lectura fotogràfica

18:00h 3a Ponència
Ramiro Díaz
Més contes i menys llops
El camí fotogràfic és paral·lel al camí vital pel qual evolucionem com a persones. Pot ser que comencem imitant a uns altres, però si som fidels a nosaltres mateixos, al final la nostra fotografia tendirà a reflectir allò que portem dins. Els enquadraments, les tècniques, la il·luminació, i fins a l’equip, haurien d’anar adaptant-se al que necessitem expressar.
L’obra de Ramiro barreja la fotografia amb la paraula en pro de la divulgació, amb la intenció de transmetre la fascinació que sent per la naturalesa. Amb aquesta xerrada pretén, a través de les seves fotografies i projectes, inspirar a uns altres a “aplicar-se el conte” i deslligar aquest poder que es troba en la nostra íntima mirada al món que ens envolta.

19:15h 4a Ponència
Ana Becerra Melga
Saps com penses?
Actualment la nostra societat està molt condicionada per la quantitat d’estímuls i d’imatges que ens arriba de manera constant. Sumat a l’estrès diari, preocupacions, ocupacions…, etc. Fa que el nostre procés creatiu es vegi afectat, com a conseqüència ens genera ments limitades.
En l’actualitat, les idees, la creativitat tenen més importància que mai. Ens converteixen en persones resolutives, ens proporciona seguretat, confiança juntament amb una sensació de connexió amb el nostre món interior, en definitiva, identitat.
Per desgràcia el 80% de la nostra capacitat creativa es redueix a partir dels 15 anys.
Amb aquesta conferència Saps com penses? et brindo les eines necessàries per a potenciar la teva capacitat creativa a través de vídeos i exercicis, desenvolupament de les idees, mapes mentals i l’experiència cocreadora.

També compartiré la meva experiència, els meus projectes i el meu portfolio.

20:30h Tancament de la jornada del 1r Congrés

Dissabte 10
Abril de 2021 de 17 a 19 h.
1r Congrés de Jurats de fotografia d’Espanya
Llenguatge i lectura fotogràfica

17:00h Taula Rodona

PONENTS
Tino Soriano
Pilar García Merino
Ramiro Díaz
Ana Becerra Melga

MODERADOR
Raimon Moreno
Vicepresident i Responsable de Distincions i Premis Nacionals de la Confederació Espanyola de Fotografia.

18:45h Sorteig de material fotogràfic

19:00h Tancament del 1r Congrés de Jurats de Fotografia d’Espanya a càrrec de Santos Moreno, President de la Confederació Espanyola de Fotografia.