La Fundació Canal presenta “Magnum: El cos observat”

posted in: Activitats | 0

En aquest enllaç podeu fer una visita virtual a l’exposició i també podeu optar a fer una visita virtual guiada

–> FUNDACIÓ CANAL – Visita virtual lliure i visita virtual guiada

Submergeix-te en una experiència virtual i no et perdis ni un detall l’exposició Magnum. El cos observat. Mou-te per la sala, aproxima’t a cada imatge o accedeix als textos explicatius per a gaudir de l’exposició des d’on vulguis.

VISITA GUIADA: També es pot aprofundir en l’exposició de la mà de la comissària i historiadora de l’art Monserrat Pis Marcos. Descobreix com els fotògrafs de la prestigiosa agència Magnum Photos han abordat la visió del cos des dels anys 30 fins a l’actualitat.

 

Sesión fotográfica para Funeral de la Mafia. Queens, Nueva York, EE.UU., Bruce Gilden (n. 1946), 2005 © Bruce Gilden/Magnum Photos

 

L’EXPOSICIÓ

La Fundació Canal presenta “Magnum: El cos observat”, una exposició que reuneix 136 imatges en les quals 14 dels més destacats fotògrafs de l’agència Magnum Photos centren els seus objectius en el cos humà com a forma d’expressió, tant dels fotògrafs com dels mateixos subjectes fotografiats. A través d’aquestes fotografies, els autors reflexionen sobre una àmplia varietat de temes com la intimitat, la identitat, la sexualitat o com les diferents estructures socials i culturals determinen la manera de representar i entendre el cos humà.

El cos és un tema fonamental al llarg de la història de l’art. L’aparició de la fotografia a mitjan segle XIX va obrir noves possibilitats d’enfrontar-se a la representació de la figura humana, ampliant el repertori de temes, composicions i tipologies. En aquest sentit, aquesta mostra explora com els fotògrafs de Magnum Photos han abordat la visió del cos des de 1930 fins a l’actualitat. Les imatges busquen transcendir la mera labor documental, per a exposar aspectes característics de les vides i personalitats dels subjectes retratats a través d’una profunda interacció amb la seva fissilitat.

L’exposició inclou imatges de

Eve Arnold (Filadèlfia, els EUA, 1912 – Londres, el Regne Unit, 2012).
Olivia Arthur (Londres, el Regne Unit, 1980).
Werner Bischof (Zurich, Suïssa, 1916 – Trujillo, el Perú, 1954).
Antoine D’Agata (Marsella, França, 1961).
Bieke Depoorter (Cortrique, Bèlgica, 1986).
Cristina Rodero (Puertollano, Ciudad Real, 1949).
Bruce Gilden (Nova York, els EUA, 1946).
Philippe Hallsman (Riga, Letònia, 1906 – Nova York, els EUA, 1979).
Tim Hetherington (Birkenhead, el Regne Unit, 1970 – Misurata, Líbia, 2011).
Herbert List (Hamburg, Alemanya, 1903 – Munic, Alemanya, 1975).
Susan Meiselas (Baltimore, els EUA, 1948).
Miguel Rio Branco (Las Palmas de Gran de Canària, 1946).
Alessandra Sanguinetti (Nova York, els EUA, 1958).
Alec Soth (Minneapolis, els EUA, 1969).

Comissàries: Monserrat Pis Marcos (Sainsbury Centri) i Emily Graham (Magnum Photos)

L’exposició organitzada en col·laboració amb el Sainsbury Center i Magnum Photos.

 

Fundación Canal

Comments are closed.