L’obra maestra de Robert Capa

posted in: General | 0

ARENGA EN LA FINCA DE VILA ALICIA (CERRO MURIANO): L’OBRA MESTRA DE ROBERT CAPA

José Manuel Serrano Esparza, ens comenta:

“Passen els anys i cada vegada té un menys forces, si bé és cert que mai es deixa d’estimar la fotografia.

Fa gairebé catorze anys, després de començar les meves recerques sobre Robert Capa i Gerda Taro en Cerro Muriano en 1995 respecte a les fotos dels refugiats, l’agost de 2010 vaig iniciar una recerca relacionada amb una foto horitzontal feta per Capa en la zona de Cerro Muriano (Còrdova) i en la qual vaig poder trobar a Gerda Taro a l’esquerra del tot mentre escoltava atònita una dramàtica arenga durant els moments de premort.

Han estat molts anys de sofriment, butllofes als peus, suor a doll amb temperatures entre 35° i 42 °C, visites a l’estranger buscant revistes d’època, viatges constants a Cerro Muriano una i dues vegades al mes, molts quilòmetres caminats, calor insuportable, freqüent esgotament, etc., fins que amb moltíssim esforç, molt pocs mitjans i molt fracàs previ, ha estat possible ajuntar totes les peces del trencaclosques que integren” Arenga en la Finca de Vila Alicia”, amb diferència el reportatge més dramàtic i al·lucinant realitzat per Robert Capa durant tota la seva trajectòria professional com a fotògraf de guerra entre 1932 i 1954 i una autèntica obra mestra en la qual mostra el seu immens talent per a fer una vegada i una altra fotografies fabuloses des d’una distància increïblement curta i sense ser detectat, que he volgut compartir amb tots vostès”

Enllaç:

ARENGA EN LA FINCA DE VILLA ALICIA (CERRO MURIANO): LA OBRA MAESTRA DE ROBERT CAPA

Comments are closed.