Ens preparem per a la pròxima biennal!

Amb el canvi d’any, arriba la nova convocatòria de la Biennal monocrom de la FIAP.

Encara no tenim totes les dades donat que la FIAP encara no ha publicat el reglament ni els punts més importants de l’activitat que se celebrarà a l’Índia a la tardor. Així i tot, la FAF ha començat a treballar per tal d’avançar el tema i que tots els amants de la fotografia a Andorra, puguin començar a pensar, preparar i realitzar imatges per presentar-les a la biennal.

El que us presentem és només un esborrall basat en biennals anteriors adaptat a l’actual, però us donarà pistes per avançar en la direcció correcta. Com sempre, si teniu dubtes, poseu-vos en contacte amb la FAF. Amb molt de gust us aclarirem tot allò que puguem.

World Cup – The Stole per Rania Balachouti – Greece 

36 Biennal Monocrom 2024 Índia

Sota els auspicis de la FIAP (International Federation of Photographic Art), la FAF (Federació Andorrana de Fotografia), està preparant la participació en la 36 Biennal Monocrom per aquest any 2024 a l’Índia

La FAF ha escollit per a la Biennal d’aquest any 2024 el tema

Persona amb instrument musical

La música ha acompanyat a la humanitat des del principi dels temps. S’ha convertit en un dels companys més importants de les nostres activitats. Tant per celebrar, passar bones estones, com acompanyar-nos en els moments no tan bons.

L’element humà esdevé l’element clau de la imatge i, en conseqüència, ha de ser la part més important de la foto. Serà el principal protagonista, encara que amb relació amb la resta de la imatge pugui ser de petita grandària. Només pot sortir una persona. No s’acceptarà en cap cas imatges on surti més d’una. Tampoc han de sortir animals de cap mena. L’entorn ha de mantenir un discret segon pla i no cridar l’atenció. Poden ser fetes en un interior, a l’exterior o en entorns més específics. En cas de molta aproximació, exemple: un primer pla, cal que la imatge doni prou pistes de l’instrument musical emprat.

Recordeu: La FIAP demana que les col·leccions siguin coherents. Tot és important: la inspiració, la concepció, així com l’execució i la presentació, però la coherència entre totes les imatges participants serà cap dalt i, per tant, serà el més important a tenir en compte a l’hora de fer la selecció.

Estàs interessat a participar?

La participació està oberta a qualsevol ciutadana o ciutadà andorrà o resident al país. Sense cap altra limitació.

Tots els estils i tècniques creatives estan permesos. Les obres no han d’haver estat enviades a Biennals FIAP anteriors.

Només amb el fet d’enviar les seves imatges o arxius a una Biennal FIAP, el concursant accepta sense excepció i sense cap objecció:

  • Que les imatges enviades puguin ser investigades per la FIAP per a establir si compleixen amb les normes i definicions de la FIAP fins i tot si el participant no és membre de la FIAP.
  • Que la FIAP utilitzarà tots els mitjans al seu abast per a aquest fi.
  • Que qualsevol negativa a cooperar amb la FIAP o qualsevol negativa a enviar els arxius originals capturats per la cambra, o la falta d’aportar proves suficients, serà sancionat per la FIAP.
    Que en cas de sancions per incompliment de les normes FIAP, el nom del participant serà publicat de qualsevol forma útil per a informar sobre les infraccions.

Es recomana deixar intactes les dades EXIF en els arxius enviats per a facilitar possibles recerques.

La FIAP ofereix una única possibilitat.

Impressió en paper blanc i negre

La FIAP limita la participació en una col·lecció de 10 imatges coherents amb un màxim d’una obra per autor.

Grandària de la foto (format) 30 per 40 (aquestes xifres només indican la proporcionalitat entre un costat i l’altre). Apaïsada (horitzontal). 300 DPI i amb una resolució mínima de 2000 píxels pel costat més petit (com més gran sigui la resolució millor per poder imprimir en condicions de qualitat). A sang (sense cap mena de marcs o filets). Sense signatura digital ni marques d’aigua. Si teniu dubtes consulteu com més aviat millor al correu de la FAF (Federació Andorrana de Fotografia).

Si vol participar, enviï entre tres i cinc arxius en format, PNG o PSD de la seva imatge, en el format, resolució i forma especificat dalt. Si utilitzeu altres programes com Lightroom o Capture One i les voleu enviar en altres tipus d’arxiu, poseu-vos en contacte amb nosaltres si us plau, abans d’enviar-les. Gràcies! En cap cas s’acceptarà el format JPG.

Us demanem aquesta quantitat per tal de tenir diverses opcions amb relació a la coherència demanada per la FIAP en les col·leccions enviades. Poden ser variacions de la mateixa imatge o no. Podeu escollir lliurement fer-ho o enviar diferents imatges.

Adjunteu el títol de la foto (no s’acceptarà cap participació sense títol) i les vostres dades: nom i cognoms, parròquia de residència, telèfon i correu electrònic per poder-nos posar en contacte amb vostè.

La FAF realitzarà entre totes les imatges enviades una selecció on la coherència serà cabdal. Les persones que faran aquesta selecció seran fotògrafs de reconegut prestigi d’altres països com Espanya, França o Portugal. En cap cas aquesta selecció es realitzarà per part de membres de la Junta de la FAF. En segon lloc, es tindrà en compte la inspiració, la concepció, així com l’execució i la presentació.

Nota important 1: La imatge serà impresa per la FAF i serà pagada per la mateixa federació. Una vegada acabada l’exposició de la biennal a l’Índia, totes les impressions de les fotografies participants seran destruïdes pel comitè organitzador indi.

Nota important 2: Recordeu que està totalment prohibit la utilització de les IA (qualsevol mena d’intel·ligència artificial), tant per crear les imatges o manipular fotos ja realitzades amb els mètodes tradicionals (càmeres).

Data límit per enviar les seves imatges a la FAF:

Per determinar. Es calcula que serà al estiu.

Si esteu interessat a participar, us demanem si us plau, que aviseu com més aviat millor de les vostres intencions. Aquest punt és molt important.

Envieu un missatge amb els arxius. El millor és enviar-les per WETRANSFER (si ocupa molt i el vostre gestor de correu no us deixa trametre-la). No oblideu identificar-les clarament, títol i les vostres dades.

Si teniu cap dubte de com fer-ho, no en sabeu, o qualsevol altre problema, consulteu a través dels canals habituals: correu, xarxes, web.

Enviaments d’arxius i comunicació a: fandfoto@gmail.com

Consulteu tots els dubtes que tingueu en relació tant a la imatge: format, grandària, píxels. Com sobre el tema: persona o instrument musical i la tècnica emprada: el monocrom. Recordeu: Som aquí per ajudar.

Petita guia per la coherència de tots els participants

  1. Utilització del blanc i negre: Aprofitem la paleta d’infinits B/N per augmentar la coherència (incloent-hi tota la gamma tonal dels grisos i no al contrari). Com la coherència és cabdal, la FAF ha decidit que només utilitzarem el blanc i negre. Cap altre color (sèpia o altre).
  2. Objectius: Millor no utilitzar els grans angulars. Fer plans mitjans o curts. L’avantatja és que no caldrà mostrar gaire i, per tant, serà més senzill de realitzar. Tothom a casa pot fer-ho.
  3. Persones: La cara i les mans són primordials per mostrar el tema: persona i l’instrument musical.
  4. Fotos dinàmiques: Millor fotografiar a la persona tocant l’instrument més que posant al seu costat (sense fer res més i, per tant, una situació passiva i sense força).
  5. Imatges guia: Està previst una vegada disposem de la convocatòria oficial (prevista pel mes de març, més o menys), preparar una sèrie d’imatges per mostrar el que es pot fer i el que no.

Biennals FIAP

Les biennals són un dels esdeveniments més importants que ofereix la FIAP. S’organitzen cada dos anys en un país membre diferent. Anys parells per a les Biennals en Monocrom com l’actual i Natura, anys senars per a la Biennal del color.

La participació és gratuïta. Les biennals tenen una característica molt particular, diferent dels certàmens internacionals. No només compta la qualitat de l’obra individual, sinó que la FIAP demana col·leccions coherents, així com el punt de vista de la inspiració i la concepció com el de l’execució i la presentació. El judici de les col·leccions es fa en dos passos:

1) El judici de cada obra de la col·lecció

2) El judici global de la col·lecció.

La col·lecció que obtingui la puntuació més alta per la suma dels punts del primer i del segon judici, guanya la Copa del Món de la Biennal corresponent. També s’atorguen premis individuals als millors treballs independentment de la classificació per federacions.

Més informació sobre les biennals les podeu trobar aquí: FIAP

 

PREINSCRIPCIÓ BIENNAL ÍNDIA 2024 BLANC I NEGRE