Veterinari clínic de professió des de fa més de vint anys, des de ben petit el meu món ha estat envoltat d’animals. Bé siguin gossos, gats, tortugues, ocells o fauna salvatge.

Durant molts anys he compaginat la feina de veterinari clínic amb estudis científics de fauna salvatge el que em va portar indirectament a realitzar fotografies de les espècies estudiades.

Així: marmotes, galls de bosc, isards o guineus, entre d’altres, anaven sortint en el catàleg fotogràfic d’espècies estudiades. Principalment a zones de muntanya com els Pirineus o els Alps.

Els darrers anys, vaig decidir conscienciar al jovent i als adults de la fauna i de les espècies salvatges que conviuen amb nosaltres.

Tenim en aquest territori una varietat de fauna impressionant des del més petit insecte fins al més gran mamífer de tota Europa que ens visita cada cop amb més freqüència, l’os bru; passant per peixos, rèptils, amfibis, mamífers.

Molts d’aquests estan protegits al llarg de tot el Pirineu com el tritó pirinenc o la llúdriga i això s’ha d’ensenyar no només a la joventut que heretarà aquest patrimoni natural sinó a les generacions adultes que penso que, en molts casos, no som conscients del privilegi natural que tenim.

Així doncs, i gràcies a diferents concursos com l’organitzat per Andorra Sostenible o el del Premi Pirene, entre d’altres, i a la implicació de les escoles he pogut realitzar xerrades a escoles, centres comunals, etc. Mostrant a través de la fotografia i de la videografia la fauna que s’amaga entre les nostres muntanyes.

I aquí teniu alguns exemples…

A Andorra el 15 de març de 2022

  • Disciplina: Fotografia
  • Processat: Capture One i Photoshop
  • Càmaras: Panasonic S1, Canon R6
  • Objectius: Canon 400mm f/5.6, Canon 24-70 f/4 i Canon 100-500mm